Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-09@07:16:14 GMT

از ورود کاربران با عکس بدن خود معذوریم!

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۵۹۲۹

از ورود کاربران با عکس بدن خود معذوریم!

رکنا: سال گذشته یک مؤسسه خیریه مستقل در انگلیس با تحقیق روی افراد 14 تا 24 سال به این نتیجه رسید که از بین پنج پلتفرم برتر شبکه اجتماعی یعنی توئیتر، فیس‌بوک، یوتیوب، اسنپ چت و اینستاگرام، همین مورد آخر است که بدترین اثر را بر کیفیت خواب و تصویر ما از بدن خود می‌گذارد.

در واقع، شاید همه چیز خیلی ساده شروع شده باشد اما حالا که بیش از 8 سال از اولین پست‌های کاربران آماتور اینستاگرام Instagram می‌گذرد، این همه عکس و خاطره و حرف انباشته شده، راه را برای تحلیل‌های قرص و محکم از فرهنگ رسانه‌ای حاکم بر این دستگاه پردازشگر زندگی تصویری ما، هموارتر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ورود رسانه‌های جدید، تلویزیون با انتقادهایی چون «منفعل‌کردن مخاطب» مواجه شد اما وقتی پای فیس‌بوک و اینستاگرام به صحنه کشیده شد این وعده که «وقت آن رسیده است به سمت هرچیزی که خودتان می‌خواهید بروید و نه آنچه به خوردتان می‌دهند» به‌گوش رسید. با وجود این کافی است کمی سر بچرخانیم تا ببینیم آیا این اختیار رؤیایی در دنیای رسانه‌های جدید چون شبکه‌های اجتماعی و بویژه اینستاگرام -که تنها در ایران بیش از 20 میلیون کاربر فعال دارد- می‌تواند معنا و جایگاهی در زندگی واقعی داشته باشد؟ آیا قدرت سلبریتی‌ها و حتی زندگی خوش رنگ و لعاب افراد معمولیِ اینفلوئنسرنما چقدر اراده می‌طلبد که بتواند در مقابل هجمه این همه تصویر ثابت و متحرک از سراسر دنیا که دیگر مخابره آن مرز جغرافیایی نمی‌شناسد تاب بیاورد، مقاومت کند و راه خودش را در پیش بگیرد؟ چطور می‌شود در برابر وسوسه‌های بی‌پایان این شبکه فریبنده از دنبال کنندگان گاه خیلی دور و ناشناس، این اعداد و ارقام سرسام‌آور و رشک برانگیز از کیلو کیلو فالوئر کاربرها با انواع و اقسام بیوگرافی‌های جذاب و پر از هشتگ، سر تعظیم فرو نیاورد و به گفتمان حاکم بر فضای دوم زندگی کنونی تن نداد؟ اینستاگرام برخلاف فضای خشونت‌آمیز توئیتر، دوستانه‌ترین شبکه اجتماعی است که می‌شود تصور کرد؛ اجتماعی با رهبری تصویر که روش اولیه‌اش برای تعامل، دوبار کلیک کردن روی تصویر برای نشان دادن «حس خوش آمدن» است؛ جایی که بزرگ‌ترین حساب‌های کاربری برای سگ‌ها و گربه‌های مشهور است.

اگر فکر می‌کنید فرمان دنیای اینستاگرام در دست هر کاربر است و درست همانجایی هستید که قدرت اختیار و اراده شما اجازه می‌دهد چندان مطمئن نباشید. اینستاگرامرها با قدرت هشتگ و به لطف هزاران و میلیون‌ها فالوئر درحال جهت دادن به فضای حاکم بر ماهیت این رسانه هستند. هرکدام در حوزه‌ای متخصص و فعال هستند، از غذا و سبک زندگی گرفته تا انواع و اقسام مهارت‌های جسمانی و هنری؛ اما همه در یک چیز اشتراک دارند: بهره‌گیری از یکی از رانه‌های روانی قوی انسان: ترس از فقدان. همان احساسی که با یک روز یا حتی چند ساعت چک نکردن اینستاگرام به شما دست می‌دهد؛ این همان چیزی است که با «فرهنگ روز به روز رشد کننده به اشتراک گذاری» جای خالی‌اش پر می‌شود. حالا می‌خواهد خودتان کُننده این کار باشید یا تنها از آنچه دیگران به اشتراک گذاشته‌اند تغذیه کنید.

در زندگی چندفضایی شده ما محتوا پادشاهی می‌کند اما هر سلطه‌ای پیامدهای ظالمانه خود را دارد و آن قربانی شدن در بمباران کپشن‌های جعلی و عکس‌ها و سلفی‌های به ظاهر معمولی اما تبلیغاتی است. اگر در اطرافیانتان کسی را می‌شناسید که مدام از خودش سلفی می‌گیرد مراقب باشید؛ او آنطور که گاردین می‌نویسد، ممکن است مبتلا به اختلال روانی «سلفیتیس» باشد! برای کارشناسان سلامت، دنیای همه‌چیز تمام اینستاگرام، یک مسأله است. شاید اینستاگرام در ظاهر خیلی دوستانه به نظر برسد اما خاصیت اسکرول‌کردن بی‌پایان در آن که به تعامل واقعی نزدیک هم نمی‌شود اثر چندان مثبتی بر سلامت ذهنی و احساس خوشبختی کاربر ندارد. خلاصه کلام، اینطور به نظر می‌رسد که الگوریتم‌ها دست به دست هم داده‌اند تا برخلاف چیزی عمل کنند که در ابتدا بهانه تشکیل این پلتفرم را توجیه می‌کرد: ارتباطات اجتماعی.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

زنان روحانی کارهای کثیفی کردند / هیچکدام محاکمه نشدند دردسر خونین برای پسری که از یک زن به صورت پنهانی فیلمبرداری کرد+عکس چهره ترسناک سحر تبر در رسانه های جهان سوژه شد+عکس پیام صابری همسر زیبا بروفه چرا ایست قلبی کرد؟ بی هوش شدن رضا رشید پور در آنتن زنده /تکرار یک اتفاق این مرد در لرستان خود را زن جا زد و سراغ مردها رفت ! دستگیری قاتل شیطان صفت دختر 14 ساله پس از 45 سال+عکس این پدر هوسباز به دو فرزندش هم رحم نکرد+عکس زنم در خیاطی یعقوب با او تنها بود! / خون جلوی چشمانم را گرفت! واریز بسته حمایتی به حساب بازنشستگان تا روز شنبه ! وحشتناکترین بی شرمی یک مرد! / او به تمساح غول پیکر رحم نکرد / تمساح افسرده شد + فیلم قتل فجیع/ پسر شیرازی با ماشین از روی مادر خود رد شد ! فیلم شکنجه وحشتناک در کمپ ترک اعتیاد رامسر / پشت بیسیم چه کسی دستور می داد ! زمان واریز یارانه آذر 97 مشخص شد مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا 2 دختر تهرانی با لباس پسرانه در سفره خانه ها مشروب سر میزها می بردند! + جزییات عجیب دریده شدن قلب یک زن در جاسک ! / قاتل در اتوبوس مسافربری محاصره شد!

منبع: رکنا

کلیدواژه: اینستاگرام Instagram تلویزیون غذا سبک زندگی سلامت توئیتر شبکه اجتماعی تحقیق عکس اینستاگرام عکس مرد دستگیر شد تجاوز جوان زن جوان ساعت پسر دختر فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۵۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام

دو روز پیش بود که پلیس فتا آماری درخصوص جرایم اخلاقی در فضای مجازی اعلام کرد که آمار خیره‌کننده و تأمل‌برانگیزی بود! سردار وحید، رئیس پلیس فتا اعلام کرد: شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد، کماکان بیشترین حجم آلودگی جرایم غیراخلاقی را به خود اختصاص داده است. آماری که با توجه به عضویت بیش از ۴۵میلیون کاربر ایرانی در این شبکه، زنگ خطری جدی برای فرهنگ جامعه محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، متن پیش رو گزارش «جام‌جم» درباره دلایل و علل شکل‌گیری ۹۱ درصدی جرایم اخلاقی در اینستاگرام است که در ادامه می‌توانید بخوانید: افزایش روزبه‌روز گرایش به این شبکه‌ها و در رأس آن «اینستاگرام» سبب ورود اقشار مختلف با هر سن‌وسالی از دکتر و مهندس گرفته تا هنجارشکنان، مجرمین و خلافکاران به این فضا شده است! در این فضا به قدری تبادل اطلاعات سریع است که مراحل سنتی ارتکاب جرم یعنی اراده و قصد، تدارک مقدمات و شروع به اجرا به چشم نمی‌آید و مسیرهای اطلاعاتی آن به قدری زیاد است که نتیجه جرم در یک لحظه در مکان‌های گوناگونی حاصل می‌شود!

گسترش استفاده افراد از فضای مجازی به‌ویژه اینستاگرام و محبوبیت آن، سبک جدیدی از زندگی را در جهان شکل داد و به‌عنوان یک فرصت و در مواقعی تهدید، بر جنبه‌های مختلف زندگی افراد اثرگذار شد. رشد تعداد صفحات فضای مجازی اگرچه در مواردی فرصت بود و سبب افزایش اطلاعات، روزآمدسازی دانش، انتشار سریع اخبار و...شد اما روی دیگر تهدیدهایی بود که این فضا بر جامعه تحمیل کرد. شکل‌گیری سلایق جدید، مصرف‌گرایی، ناامیدی، فریب افراد، نمایش ضدارزش‌ها، هنجارشکنی، کلاهبرداری‌های اینترنتی، زیان‌های مالی و در یک کلام شکل‌گیری جرایم آن روی دیگر این سکه بود!
   
عضویت بیش از ۴۰میلیون کاربر ایرانی در اینستاگرام

براساس گزارش «دیتاک»، تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۵۸ تا ۶۱میلیون ایرانی کاربر تلگرام بوده‌اند. اینستاگرام هم ۴۲ تا ۴۶میلیون کاربر ایرانی دارد و حدود چهارمیلیون کاربر ایرانی هم در توییتر فعال هستند. با وجود اشتراکات موجود در شبکه‌های اجتماعی، موضوعات اصلی یا ژانرهای هرکدام با دیگری متفاوت است. از آنجا که صفحه اینستاگرام با افکارعمومی مردم و زندگی روزمره مرتبط است، فهم و درک چشم‌انداز کلی مردم جامعه به‌وسیله ارزیابی این فضا میسر می‌شود. تعداد مخاطبان این فضا از یک‌سو و نقش غیرقابل‌انکار آن در واقعیت جامعه از سوی دیگر، موضوعی است که در صورت عدم کنترل و نظارت بر این فضا می‌تواند تبعات مختلفی را به همراه داشته باشد. این موضوع به‌ویژه در کشور ما به‌دلیل وجود فرهنگ اصیل ایرانی و ارزش‌های دینی از یک‌سو و اغراض دشمنان برای ضربه‌زدن به افکار جامعه از سوی دیگر، حساسیت بیشتری می‌یابد. موضوعی که رهبری نیز در فرمایشات خود با اشاره به آن می‌فرمایند: «فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی اهمیت دارد و عرصه فرهنگی عرصه جهاد است. اگر از فضای مجازی غافل شویم اگر نیروهای مؤمن و انقلابی این میدان را خالی کنند مطمئنا ضربه خواهیم خورد.»
   
آمار پلیس فتا از جرایم غیراخلاقی اینستاگرام

اگرچه از زمانی که شبکه‌های اجتماعی پای خود را به کشورمان باز کردند، پلیس فتا بارها در مورد استفاده از این پیام‌رسان‌های خارجی هشدار داد و خطرات آن را به مردم گوشزد کرد، اما همچنان طبق آخرین آمار اعلام‌شده بیشترین میزان جرایم اخلاقی متعلق به اینستاگرام است!درهمین راستا سردار وحید، رئیس پلیس فتا ضمن اعلام طرح عملیاتی پیش‌دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی و دستگیری گردانندگان، مدیران و اعضای۱۰نشانگاه سایبری، خبر داد: «طبق بررسی‌های اخیر، اینستاگرام با بیش از ۹۱درصد، کماکان بیشترین حجم آلودگی جرایم غیراخلاقی فضای مجازی را به خود اختصاص داده است.»وی همچنین اعلام کرد: «از ابتدای سال‌جاری تاکنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفت که با بررسی اطلاعاتی سایبری روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده گردیده و از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود گردیده و مابقی جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شده است.»
   
تبرج و خودنمایی، بستر شکل‌گیری جرایم اخلاقی

حال سؤال اینجاست شبکه‌های اجتماعی و در رأس آن اینستاگرام که بسیاری آن را سرگرمی می‌دانند، چگونه بستر را برای شکل‌گیری جرایم اخلاقی فراهم می‌کنند؟مهدی‌رضا برنا، پژوهشگر فضای مجازی در گفت‌وگو با«جام‌جم» دراین‌باره می‌گوید: «شبکه اینستاگرام مبتنی بر فرهنگ غیرایرانی به‌وجودآمده و با توجه به این‌که این شبکه مبتنی بر تصویر است، از همان ابتدا، بر مبنای تبرج و خودنمایی شکل گرفت؛ موضوعی که در فرهنگ اصیل اسلامی امری قبیح شمرده می‌شد و اکثر خانواده‌های ایرانی تمایلی به آن نداشتند؛ اما ارزش‌های این شبکه مبتنی بر خودنمایی و به‌رخ‌کشیدن بود و همین موضوع سبب شد که در گذر زمان بستر خوبی برای جرایم اخلاقی در این شبکه شکل گیرد، لذا درحال‌حاضر تعجبی ندارد که ما شاهد این باشیم که بیشترین جرایم اخلاقی در اینستاگرام اتفاق بیفتد.»

شماره تماس جهت گزارش موارد مشکوک به پلیس 

بااین‌حال علی‌رغم هشدارها و انجام برخی اقدامات پیشگیرانه از سوی مسئولان، عضویت تعداد زیادی از افراد به‌ویژه نوجوانان در شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص اینستاگرام را نمی‌توان انکار کرد. آنچه باید پذیرفت این است که در شرایط فعلی با نظارت و کنترل بر این فضا و محتوای آن دروهله اول از سوی خانواده‌ها و دروهله بعدی از سوی پلیس، تا حد زیادی می‌توان از تبعات فرهنگی و اجتماعی آن جلوگیری کرد.طبق اعلام پلیس، افراد و خانواده‌ها در صورت دیدن موارد مشکوک با شماره ۰۹۶۳۷۰ تماس بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضمن بازدید اصحاب رسانه از بندر شهید باهنر تشریح شد؛ ورود دستگاه قضا به ماجرای خودروهای معطل در گمرک
  • کارگاه آموزشی «عکس؛ رسانه عصر حاضر» برگزار شد
  • دوره فشره کافی‌شناسی در مستند «الکافی»
  • جنیفر لوپز یک آخوند ایرانی را فالو کرد! (عکس)
  • ببینید | عصبانیت افسانه پاکرو در لایو اینستاگرام؛ پاسخ خانم بازیگر به انتقادات
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام؛ بستر شکل‌گیری جرایم اخلاقی
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام
  • معاون دبیرکل سازمان ملل: ۶۰۰ هزار کودک در رفح زندگی می‌کنند
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه ملی و بین‌المللی رسانه است
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه بین‌الملل رسانه است